Burgemeester Marcouch op bezoek bij Empowering Nisa

Burgemeester Ahmed Marcouch bezocht vrijdagmiddag 14 september op de fiets drie locaties in de wijk Malburgen waar jongerenwerk actief is. Doel van dit werkbezoek was om een goed beeld te krijgen hoe breed het jongerenwerk in Malburgen is, waar veel jongeren in Malburgen tegenaan lopen en wat nodig is volgens jongerenwerk om hier op in te spelen.

Als laatste locatie van het werkbezoek werd Bewonershuis Prisma bezocht waar vanuit jongerenwerk organisatie Empowering Nisa actief is. Empowering Nisa is een voor Arnhem unieke organisatie. Het is de enige organisatie die zich specifiek richt op jonge meiden. Meidenwerkers Ouafae Nasri en Bouchra El Haddad zijn deze organisatie 3 jaar geleden gestart toen ze destijds vanuit hun vrijwilligerswerk merkten dat er behoefte was voor jongerenwerk specifiek gericht op jonge meiden tussen de 12 – 22. Doelstellingen van Empowering Nisa zijn om meiden uit hun isolement te halen en meiden weer kracht te geven om hun eigen weg te vinden. Onder andere loopbaanbegeleiding, persoonlijke coaching maar ook huiswerkbegeleiding en sociale of sportieve activiteiten worden door Empowering Nisa aangeboden. Met deze werkwijze worden tussen de 50 – 75 meiden vanuit diverse locaties in Arnhem begeleid.